SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Sabtu, 7 Mac 2009

Persatuan Kerabat Diraja Kedah kata "Kembalikan imuniti Raja". Kita nak dengar apa kata PAS dan PKR.

Sedikit masa lalu, Tak sampaipun 1,000 jam dari saat ini lamanya, Persatuan Kerabat Diraja Kedah mahu meminta Persidangan Majlis Raja-Raja membuat keputusan untuk meminta kembali Imuniti Raja-Raja yang telah hilang. Mungkin agaknya ketika Tun Mahathir marah suatu ketika dulu pada tahun 1994 lah tu.

Jika melihat suasana di Perak ketika ini, dimana ramai sangat yang menderhaka kepada Raja dan sangat malang termasuk dari bangsa melayu sendiri, memang sesuailah saranan dan cadangan dari Persatuan Kerabat Di Raja Kedah itu. Jika tidak nanti besok masing-masing anak muda melayu berebut tengkolok sultan dan keris dipinggang sultan untuk berkelahi menghancurkan budaya bangsanya sendiri.

Aku ingatlah, Kementerian Pelajaran kena adakan satu sukatan pelajaran khas untuk anak-anak bangsa kita. Mungkin dah ada, tapi anak-anak sekarang ramai yang tak faham dan menghayati RUKUN NEGARA pun. Bukan apa, ini supaya mereka tahu akan adat bangsanya yang telah ujud turun temurun ini. Adat-adat ini telah bapak-bapak dan datuk-datuk mereka gunakan sebagai guide line kehidupan sejak dahulu kala sehingga rupa bentuk anak-anak mereka sekarang ini masih sebiji rupa melayu. Sehingga kini mereka masih fasih berbahasa melayu dan masih boleh duduk bersimpuh ketika menyuap nasi kemulut. Pendeknya watak melayu masih menjadi watak dalam kehidupan seharian mereka. Masih selesa memakai baju kurung dan yang lelakinya bersongkok melayu asli. Kerana adat dan tata susila itulah gadis melayu masih kelihatan ayu dan cantik menawan.

Kepada Generasi muda melayu ( tidak semua ), ingatlah akan adat budaya bangsa kita. Kaum bangsa lain tak boleh nak kita salahkan jika Ketuanan Melayu hilang dari atas muka bumi ini. Tuan-tuan adalah generasi yang memiliki ilmu yang tinggi-tinggi. Tuan-tuan tahu bahawa terdapat sebilangan bangsa dan kaum telah lenyap dari atas muka bumi ini akibat tidak adanya jiwa ketahanan bangsa dikalangan kaum tersebut. Bangsa yang hanya ujud pada masa ini dapat bertahan kerana kekuatan tersebut ada pada dirinya.

Tindakan kurang ajar dewasa ini sewenangnya dipertontonkan diklayak dan amat memalukan kita generasi yang lebih dewasa dari anda semua. Ianya sangat tersasar dari jiwa adat dan budaya bangsa kita.

Sayapun tak suka jika pemerintah berlaku tidak adil. Tapi hanya kerana itu saya mengambil tindakan menghina Sultan? Itu jauh sekali dari minda saya. Juruskan semangat berkobar-kobar anda kebidang lain yang lebih baik dan bermertabat. Dalam bidang Kesukanankah, dalam bidang Angkasa Lepasklah, Dalam bidang Sains dan Teknologikah. Dalam bidang ekonomikah. Atau dalam apa bidang sekalipun yang akan memberi manafaat, bukan saja anda malah kaum bangsa anda. Ini yang sepatutnya kita lakukan, sehingga dalam dunia itu, manusia melayu merebak dimana-mana dan didalam segenap bidang, mengubah acuan dunia menjadi acuan kita. Bukan sebaliknya berkelahi saban hari dengan rasa keseronokan yang entah tamat bila. Habuk pun takde.

Berbalik kepada Cadangan Persatuan Kerabat Diraja Kedah itu tadi, tentunya jika Majlis Raja-Raja bersetuju, perkara ini akan dibawa ke Parlimen untuk dipinda dan dibuat keputusan. Apakah mungkin Ahli Parlimen melayu dari PAS dan PKR akan menentang atau menyokong? Sama-samalah kita tengok dan dengar nanti.

Khamis, 5 Mac 2009

Dato' Seri Rais Yatim penyelamat maruah Kesultanan Perak.

Berita TV Kelmarin dan malam tadi, apa saluranpun, YB. Dato' Seri Rais Yatim telah membetulkan dan memberikan kefahaman kepada sesiapa yang masih kurang arif tentang perlembagaan, kedudukan sebenar suasana politik di Perak masa kini. Agak saya kebanyakkan drp kita telah melihat dan mendengar berita dari saluatan TV kelmasin dan malam tadi. Oleh itu semua drp kita harusnya faham apa maksud dari penjelasan yang diberikan oleh YB Dato Seri Rais Yatim tersebut.

Kepada saya YB Sivakumar dan rakan-rakan beliau termasuk sekali YB Nizar sangat bersalah dan membuat kesilapan yang sangat besar dengan melangsungkan persidangan Dewan Undangan Negeri dibawah sepohon pokok. Ramai orang mengatakan mereka bersidang dibawah Pokok Beringin.

Mengikut YB Dato Seri Rais Yatim, Perak, Perlis dan Terengganu, Sultannya mempunyai kuasa yang sangat istimewa dalam perkara perlantikan dan pelucutan jawatan Ketua Menteri negeri masing-masing. Dan apapun keputusan Baginda Sultan yang dibuat dengan budibicara Baginda, tidak dapat lagi dipertikaikan oleh rakyat jelata. Ini membawa makna bahawa bantahan dari sesiapapun jua termasuk si Sivakumar maupun si Nizar itu tidak sah dan terbatal dengan sendirinya. Perkara ini, jika mereka tak tahu, ia membawa erti mereka tersangatlah bebal dan dungu politician. Sebaliknya jika mereka mengetahuinya, ertinya mereka mempunyai agenda yang lain, dimana saya kira tentunya untuk meraih simpati dan perhatian rakyat agar tetap meneruskan sokongan kepada perjuangan mereka.

Dengan mengheboh-hebohkan peristiwa ini, mereka berharap rakyat masih tetap menyokong perjuangan mereka. Sedar tak sedar, kaedah inilah yang DSAI lakukan ketika beliau mengumpul golongan pelajar dalam peristiwa Baling berpuluh tahun lalu. Yakni sekitar tahun 1974. Sekarang peristiwa itu hanya tinggal sejarah, dan semua orang pun tahu, tidak ada seorangpun rakyat Baling yang mati kebuluran pada ketika itu. Begitulah juga suasana di Perak ketika ini. Mereka cuba memutar belitkan fakta dengan mengatakan tindakan mereka betul dan tindakan kerajaan BN itu salah.

Hebat sangatkah si Nizar itu sehingga rakyat berbagai golongan di Perak sanggup bertumpah darah mempertahankannya. Hebat sangatkah Pakatan Rakyat itu, sehingga bermati-matian mempertahankan perjuangannya yang entah mana satu kebenaran yang diperjuangankan? Mana keadilan yang dicanangnya saban waktu? Mana dia kebebasan yang dicanainya pada setiap ketika? Mana dia pembangunan yang dibawa oleh Pakatan Rakyat di Perak semenjak 11 bulan pemerintahan dibawah Pakatan Rakyat? Yang kenampakkan hanyalah kegelojohan pemimpin untuk mengambil kesempatan ketika berkuasa sahaja. Hatta anak-anak seolak tadika juga telah menjadi mangsa kerakusan dan kemarukkan kuasa mereka. Di Terengganu suatu ketika dulu, semasa dibawah PAS, anak-anak tadika juga menjadi mangsa mereka. Di Pulau Pinang juga dua kali lima. Apa sudah jadi dengan Pakatan Rayioooot!!!!????

Semasa Negara dilanda krisis dan kegawatan ekonomi, akibat melesetnya ekonomi dunia masa kini, baiklah kita membuka minda seluas-luasnya. Di peringkat Ahli YB di Parlimen, sudah sangat menyedari akan perkara ini. Di peringkat negeri seperti Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Sabah dan Sarawak juga sangat memakluminya. Mereka tahu bahawa ketika ini, ekonomi negeri mereka mestilah dijaga dan diatur dengan elok. Berbagai inisiatif kerajaan BN negeri telah dirancang dan diprogram demi manafaaf untuk rakyat jelata. Perak juga yang masih sibuk dengan kekecohan dalam politik angkara Pakatan Rakyat.

Suara marah rakyat telah difahami sepenuhnya oleh pemerintah negara, dengan kekalahan banyak negeri, telah menyedarkan pemimpin BN, bahawa itu adalah satu signal yang harus diberikan perhatian segera. Kini pemimpin BN telah mula melakukan banyak pembaikan dimana dirasakan menjadi punca kemarahan tersebut.

Rakyat juga dengan jelasnya tengah melihat dan menyedari akan perubahan-perubahan yang berlaku, yang bukan sahaja dikalangan pemimpin BN, malah juga kakitangan awam yang bekerja-keras bertungkus lumus demi kemajuan negara dan rakyat jelatanya.

Sebenarnya yang cuba diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat, telah lama menjadi agenda perjuangan UMNO dan rakan komponennya dalam Barisan Nasional. KITA SANGAT BERSYUKUR DENGAN SIGNAL YANG RAKYAT TUNJUKKAN KETIKA PRU KE 12 LALU.
Namun kita hampa dengan gelagak Sivakumar, Karpal Singh, Nizar, Anwar Ibrahim, Pak Hadi Awang, Nik Aziz, Lim Guan Eng dan lain-lain yang nampakkannya bukan sekadar singnal yang diberikan, malah juga nak tumbangkan kerajaan BN yang sangat baik dan bijak memerintah itu.
DITAMBAH PULA DENGAN SIKAP DAN PERANGAI YANG DERHAKA KEPADA RAJA, YANG DITUJNJUKKAN OLEH MEREKA.

Sudahlah...rakyat pandai menilai yang mana kaca dan yang mana permata.
Sedikit masa lagi kita akan terbilang hingga keperingkat dunia.
Biarlah kegemilangan dan keterbilangan itu bukan dalam bentuk yang mengaibkan negara
Tetapi yang penuh dengan kesopanan dan kesusilaan budi pekerti Malaysia
agar ia akan menjadi ikutan masyarakat dunia.
Budaya barat adalah satu budaya yang tidak senonoh.
Demokrasi ala barat tidak secantik demokrasi ala kita yang penuh dengan ketertiban ini.


Jika suatu masa nanti
Hanya Malaysia yang mempunyai Raja,
Kita patut berbangga
kerana itu warisan bangsa Malaysia
Yang mulia dan bermertabat sekalipun dimata dunia.

PKR SEMAKIN MENJADI-JADI. Harap-harap golongan muda-mudi sedar dan menginsafi.

TERUS SAYA SALIN DARI BLOG GOMO UNTUK MENYEBAR-LUASKAN RAKUS RASUAH PARTI KEADILAN RAKYAT.

Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Kepala Batas, Amizudin Ahmat ketika sidang akhbar di Bukit Mertajam, hari ini, berhubung pendiriannya menggunakan media bagi mendedahkan penyelewengan membabitkan individu tertentu dalam parti itu agar pucuk pimpinan dapat bertindak. - Foto BernamaBUKIT MERTAJAM:
Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Kepala Batas, Amizudin Ahmat, berkata beliau terpaksa menggunakan media bagi mendedahkan penyelewengan membabitkan individu tertentu dalam parti itu supaya pucuk pimpinan dapat bertindak.
"Pendedahan melalui media bertujuan memberi tekanan kepada pucuk pimpinan parti," katanya susulan kenyataan Pengerusi Perhubungan PKR Pulau Pinang, Datuk Zahrain Mohamed Hashim, yang menegurnya kerana membangkitkan isu itu di media tanpa memaklumkan perkara itu kepada beliau terlebih dahulu.
Amizudin berkata, beliau dipanggil oleh jawatankuasa khas siasatan parti itu untuk disoal siasat pada Sabtu ini berhubung dakwaannya pada 26 Februari lalu, kononnya beliau mempunyai bukti mengenai pemimpin parti itu yang menerima wang daripada pengusaha kuari.
Katanya, beliau terkilan kerana dituduh mendedahkan perihal dalaman PKR Pulau Pinang kerana jawatannya sebagai Ahli Majlis Majlis Perbandaran Seberang Perai, tidak disambung. Amizudin berkata, beliau kecewa kerana tiada tindakan diambil terhadap pemimpin yang berkenaan walaupun beliau sudah menyerahkan dokumen berhubung isu itu kepada presiden parti pada 8 Januari lalu.
sumber -
Berita Harian

Setakat ini Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Saudara Anwar Ibrahim sangat sibuk dengan propagganda buruk keatas Barisan Nasional. Hatta waima sekecil atom sekalipun, akan mereka cuba kaitkan keburukan itu kepada Barisan Nasional. Jika berlaku rasuah, maka yang menjadi pemainnya sudah tentulah disalahkan pemimpin BN. Jika berlaku maksiat, sudah tentulah mereka akan mengatakan pemimpin BN dan ahli UMNOlah yang melakukan maksiat tersebut.
Jika berlagak sombong, angkuh dan mengada-ngada, pemimpin BN lah yang seperti itu. Dan berbagai-bagai lagi serangan kata nista dan kejian terhadap pemimpin dan ahli serta penyokong BN.

Apa sudah jadi? Sekarang nampaknya tuduhan yang mereka lemparkan terkena batang hidung mereka sendiri. Sejak dua menjak ini, pemimpin PKR dan DAP serta PAS yang banyak membuat kedurjanaan. Berita terbaru dan terkini ialah sepertimana yang saya copy diatas ini dari sahabat saya GOMO. Suasana mainan kerakusan aktiviti rasuah di Selangor dan Perak dibawah kepimpinan Pakatan Rakyat, memberi gambaran bahawa tindakan mereka itu sangat rakus dan sangat ternyata mereka yang lebih rasuah, lebih maksiat, lebih penyelewengan dari pihak yang mereka tuduh.

Saya minta "rakyat atas pagar" akan boleh memikirkan dengan waras tentang suasana sejak kebelakangan ini. Bukannya kita berusaha untuk mengelak diatas tuduhan dimana ada diantara pemimpin BN yang melakukan rasuah. BN/UMNO tengah berusaha bertngkus lumus untuk mengatasi masalah rasuuah dalam partinya. Tetapi tidak ada sebarang tindakan yang dibuat oleh Pakatan Rakyat bagi menghalang pemimpinnya dari perbuatan tersebut. Bahkan mereka minta hal seperti ini hanya dibincang diperingkat parti mereka terlebih dahulu. Kenapa? Nak sembunyikan kesalahan?.

Rabu, 4 Mac 2009

bABA mELAKA cONTOH tERBAIK bAGI kAUM cINA mALAYSIA.

Lantaklah jikalau mereka masih mempertahankan bahasa ibunda mereka. Asal saja mereka tidak membelakangi bahasa Malaysia/Melayu sebagai bahasa pertama dan utama dalam negara ini. Mereka kena faham dan membiasakan diri bercakap dalam bahasa Melayu. Kaum Dusun dan Iban di Sabah dan Sarawak lebih terkemudian berada didalam Malaysia. Namun penggunaan bahasa melayu telah menjadi bahasa penghantar dan bahasa yang digunakan sebagai penghubung antara mereka dinegeri tersebut, dengan baik sekali. Sekarang ini jarang sekali kita berjumpa kaum Dusun, malah iban atau suku kaum lain di Sabah atau Sarawak yang tidak fasih dalam menggunakan bahasa Melayu. Dalam keadaan yang sama, mereka ma
sih juga tidak meninggalkan bahasa ibunda mereka. BOLEHPUN...MALAYSIA BOLEH.
Kenapa kaum cina dan India sungguh liat lidahnya untuk menguasai bahasa tersebut? Masih terdapat ramai kalangan kaum ini yang cakap melayunya songsang terbalik dan tidak mengikuti atur bahasa melayu yang betul. KENA AMBIL MASA LAGIKAH? Kita sudah merdeka selama lebih 50 tahun.

Saya yakin bukan kerana kaum itu bodoh dan kurang bijak. Tapi kerana jiwa mereka menolak untuk menggunakan bahasa tersebut. Pun demikian, sejak kebelakangan ini usaha rancak yang dilakukan oleh Kementerian Pelajaran telah mula kenampakan hasilnya bila mana telah ramai anak-anak muda dati kaum cina dan india yang sangat fasih bercakap dalam bahasa melayu. Ini sangat baik dan semuapun orang Malaysia tahu. Bila kaum cina dan india pandai berbahasa melayu, setidak-tidaknya ia membezakan antara cina dan india Malaysia dengan kaum tersebut yang bukan warga negara ini.

Bercontohlah kepada kaum Baba di Melaka. Apakah hilang ke cina an mereka? Jawapannya jelas tidak.

Selasa, 3 Mac 2009

KUTUKAN BUAT KARPAL SINGH


Resolusi BPN 3/2009 Mengutuk Tindakan Karpal Sing isu CELAKA Pemuda UMNO ~ Malaysiakini
>> Sabtu, Februari 28, 2009
#fullpost{display:inline;}

BPN dengan ini mengambil keputusan mengeluarkan resolusi berkenaan tindakan Karpal Singh yang terang dan jelas ingin menaikkan kemarahan bangsa Melayu dan Muslim berhubung tindakannya mencarut perkataan CELAKA beberapa hari yang lalu di Parlimen. Meskipun sudah ditarik kembali namun ia tetap didengar dan dibaca oleh rakyat Malaysia.
BPN merasakan tindakan beliau sangat tidak wajar menggunakan perkataan CELAKA kepada pemuda UMNO tersebut, apatah lagi dengan menuduh Pemuda UMNO sebagai pihak yang telah menghantar dua butir peluru kepadanya tempoh hari. Ini sangat berbahaya kepada suasana harmoni negara kita dan juga boleh menaikkan sentimen kebencian yang boleh memudaratkan orang awam yang tidak berdosa.
Permainan politik keterlaluan ini boleh menimbulkan huru hara di negara kita jika tidak dibendung dengan segera oleh pihak yang berwajib.
Seperti mana yang kita tahu bahawa DAP dan Pakatan Rakyat memang sudah terang terangan sejak dahulu hingga kini cuba menyentuh beberapa isu sangat sensitif negara kita dengan sengaja dan jelas ada niat jahat di sebalik tindakan mereka.Isu babi,azan,tanah,papan tanda jawi,Hindraf adalah contoh yang boleh kita nampak telah dipolitikkan sebelum ini.
Meskipun sudah diberi amaran oleh Raja Raja kita agar isu isu sensitif tersebut jangan diusik atau dicabar oleh mana mana pihak, namun mereka seperti tidak mendengar atau memahami atau menghormati titah Raja kita yang menjadi RUKUN NEGARA yang kedua ( Kesetiaan Kepada Raja dan Negara ) yang sangat penting sehingga diletakkan di kedudukan tersebut selepas keimanan kita kepada Allah Yang Maha Esa,
BPN dengan ini merasa terpanggil untuk membuat satu Resolusi bersama oleh rakan rakan Blogger BPN agar semua dapat menyedari tindakan Karpal ini sangat berbahaya dan perlu dikutuk oleh kita semua. Jika kita masih sayangkan negara yang menjadi tempat kita bernaung selama ini.
HIDUP BPN !!!
SATU SUARA SATU ARAH SATU AKIDAH...
Disediakan :Panglima Perang CyberYang Dipertua Blogger Pembela Negara.

Nota: Jangan ada sesiapa dari bangsaku yang memaafkan si Karpal jahanam ini. Jika beliau ini bukan warganegara Malaysia, nescaya hubungan politik dengan negaranya itu terputus terus sampai bila-bila.

NIZAR ditahan di KAMUNTING? memang eloklah tu.

Demi keselamatan dan keselesaan kehidupan rakyat Perak khasnya, maka jika yang menganggu itu binatang seperti ular yang berbisa, anjing yang gila, Gajah yang liar dan merosak tanaman dan lain-lain lagi, maka saya mencadangkan samada bunuh saja binatang itu, atau ada elok sedikit jika di tangkap dan dihantar kepada Jabatan Mergastua untuk menguruskannya. Jika yang membuat kacau kepada keadaan ketenteraman dan keselamatan awam itu ialah manusia, maka eloklah ia disumbatkan kepada penjara buat seketika sehingga otaknya kembali pulih seperti sedia kala.

Keadaan kacau bilau di Perak ketika ini, sehingga suasana selesa dan nyaman, yang selama ini dinikmati oleh rakyatnya telah hilang dibawa arus kejahatan tanpa kompromi oleh NIZAR dan kawan-kawannya, patut sangat diberhentikan segera. Jika tidak, pada rasa saya tentu akan ada yang hilang jari tangan dan jari kaki, hatta putus telinga kanan atau telinga kiri. Kemahuan Pakatan Rakyat yang tidak dapat dipenuhi menyebabkan mereka bertindak seperti anak kecil yang meminta dibelikan kereta kebal mainan oleh ibunya di Kedai Cina. Meronta-ronta dan meracau cerca sehingga ibunya memenuhi kemahuan dan kehendak hatinya, tanpa penduli dan tidak mengetahui bahawa ibunya cuma ada dua puloh sen sahaja baki, dalam beg yang penuh dengan daki. Apa sudah jadi!!!! NIZAR bertindak seperti budak kecil sejak kebelakangan ini.

Kedegilan yang seperti ini, saya kira rakyat Perak pun telah mula menyampah dan Memang, memang, memang...eloklah beliau di Kamunting kan sehingga "gila kehilangan kuasa" hilang dan reda dari minda beliau.

Simpati? Saya pun simpati. Tapi maklumlah NIZAR sudah tidak dapat dikawal. Kalau beliau diumpamakan babi hutan! dan ditanganku ada senapang! memang kedengaran ketelinga anda bunyi letupan dan kenampakan dimata anda babi hutan itu terbaring mati tergelimpang. Kerana apa?. Kerana habis ubi kayu penduduk kampong ku dia sapu, bersama rakan-rakan.

Siapa lagi yang tersangat berkeinginan nak masuk KAMUNTING, sila mendaftar segera dengan Ketua Polis Negara di Bukit Aman. Bilik kem tersebut sentiasa banyak yang kosong menanti anda.Manalah tahu selepas keluar kelak, anda akan menjadi HERO. Antar kawan-kawan yang menanti anda disana ialah Ketua-Ketua Hindraf yang sangat "sayang" dengan Islam yang selama ini menjadi objektif perjuangan PAS.

Isnin, 2 Mac 2009

Kalaulah ANWAR IBRAHIM didapati BERSALAH???

Setelah hampir 6 Bulan berbalah, saya bersyukur kehadirat Allah s.w.t kerana dengan izin-Nya, perbalahan mengenai tempat untuk perbicaraan kes saya ini akan di muktamadkan juga. Semalam, Hakim Mohamad Zabidin Md Diah telah menetapkan keputusan semakan perbicaraan akan diputuskan pada hari Khamis 5hd Mac 2009.Pada saya, walau apapun keputusan pada 5hb Mac ini, saya redha kerana saya yakin bahawa Allah s.w.t itu Maha Mengetahui, dan setiap yang berlaku itu saya pasti ada hikmah disebaliknya. Saya hanya mampu bersabar, berdoa dan berserah sepenuhnya kepada-Nya.Sebagai mangsa, saya hanya mohon untuk diberikan keadilan dan peluang bagi saya menunaikan tanggungjawab saya iaitu memberi keterangan.Saya juga ingin mengambil kesempatan untuk merakamkan penghargaan buat barisan pendakwa raya dan pihak-pihak lain yang telibat diatas komitmen dan yang diberikan selama ini. Saya berdoa agar Allah s.w.t memberi mereka kekuatan serta tawfiq dan hidayah untuk berhadapan dengan hari perbicaraan utama kelak.Yang HAK pasti BERDIRI, Yang BATIL pasti JATUH!SAIFUL BUKHARIsumber - mohdsaifulbukhari.blogspot.com

mEMO: KALAULAH ANWAR DIDAPAI BERSALAH DIDALAM PERBICARAAN ITU KELAK, APA AKAN JADI?
Apakah PKR masih relevan ketika itu?
Apakah penyokong Anwar masih tak reti-reti juga lagi?
Apakah penyokong Anwar masih berusaha menegakkan benang basah?
Bagaimana dengan Nik Aziz dan Pak Hadi Awang serta penyokong PAS semua?
Masih salahkan UMNOkah?
Seeloknya mengaku saja lah. Kita hidup diatas bumi ini bukannya nak meruntuhkan tamadun!!!Kita adalah Khalifah Allah dan ini Nik Aziz tentu memahmi secara lebih mendalam.
Kami dalam UMNO tentu sekali merasa simpati diatas emosi dan salah percaturan harapan anda semua.
Saya katakan lebih awal.
Sedari sekarang ini..
Bersiap siagalah dalam jiwa anda..demi agama, bangsa dan negara...menerima hakikat bahawa Anwar Ibrahim akan sekali lagi masuk penjara akibat MELIWAT.
Kembalilah kepangkuan wadah perjuangan bangsa dan agama..UMNO.
Hanya satu-satunya dan bukan PKR bukan PAS tetapi hanya UMNO
yang kini ternyata sudah
memperjuangan agama dan bangsa serta negara
sangat bermertabat dimata dunia.

Saya masih MARAH dan TERKILAN dengan Ungkapan CELAKA yang diluahkan oleh KARPAL SINGH!!!.

Apakah PATUT?
Apakah layak manusia bergelar Karpal Singh meluahkan perkataan Celaka kepada Pemuda UMNO?
Cubalah kita fikir sejenak secara rasional dan bukan dengan rasa emosi ekstrim.
Karpal seorang Ahli Parlimen yang sangat veteran,
Karpal juga seorang Peguam yang sangat berpengalaman dan matang,
Beliau juga seorang ayah yang boleh kata berjaya
Mempunyai seorang anak yang juga merupakan seorang Ali Parlimen yang cergas,
Beliau berjawatan Pengerusi kepada sebuah parti yang bukan perkauman tapi perkauman.
Sebuah parti yang sangat jelas anti-melayunya. Ini kita boleh nampak dengan kesungguhannya mencelakakan pemuda UMNO sebagai "pembayang" matlamat kebencian kepada melayu termasuk yang berada dalam PKR dan PAS.
Karpal sepatutnya jika bersuara, suaranya penuh dengan diplomasi.
Karpal sepatutnya sentiasa berwajah senyum dan buangkan wajah "jaga Bank" itu, kerana beliau seorang pemimpin politik.

Takkan Karpal mengikut nasihat Datuk Shahnon Ahmad dalam hal mencarut?

Suatu ketika dulu kembali aku teringat,
Pak Hadi dalam isu mengkafirkan UMNO.
Patutkah?
Layakkah ia diluahkan oleh seorang spt beliau?
Bukankah sekarang tindakan PAS berbaik dengan musuh islam ( DAP ) lebih dahsyat dari UMNO? MCA bukan musuh UMNO, sejak merdeka mereka duduk bersama memajukan semua bangsa dalam Malaysia. Pada ketika sama PAS dan DAP sentiasa menjadi duri luar daging yang dari masa kesemasa menghentam dan merosak suasana pembangunan fikiran bangsa Malaysia.

Apakah Anwar Ibrahim tak pernah walau sekali bermuhasabah diri?
Berfikir sejenak bahawa rupanya tindakannya adalah merosak bangsa?
Menghancurkan perjuangan bangsanya yang meninginkan sama maju seperti bangsa lain dalam dunia!!!
Anwar Ibrahim sangat gila matlamat peribadi. Walau celaka kepada bangsa, kepada Anwar menjadi tidak mengapa. Kenapa??????

Ahad, 1 Mac 2009

PERCAYALAH. Akhirnya ISLAM akan kecundang jika tidak beringat-ingat!!!!

Melihat kepada perkembangan mutakhir ini, penganut islam di Malaysia mesti beringat-ingat dan hendaklah menyedari bahawa sebenarnya perjuangan mereka ialah untuk melemahkan kita dan menjadikan kita tidak bermaya dan bercakaran sesama sendiri sehingga hari kiamat.

1. Suara keras yang timbul menentang hukum hudud oleh Karpal Singh. Sangat lantang dan membawa makna yang sangat jelas sekali. Masihkah kita tidak dapat memahmi dan asyik menganggap itu hanya retorik Karpal Singh untuk memenangi undi pilihanraya sahaja. Itu adalah suara Karpal Singh dan sebahagian besar pemimpin dibawahnya untuk memberitahu penyokongnya bahawa islam harus dihapuskan dan disingkirkan dari minda masyarakat melayu di Malaysia.

2. Perbuatan berbogel oleh YB Elizabeth Wong yang tanpa kita sedari kita sendiri yang mempromosinya adalah satu cara halus untuk memasukkan budaya bertentangan dengan nilai islam kejiwa kita. Di Malaysia perbuatan berbogel bukan sahaja diterima oleh mereka yang bukan islam, malah telah mendapat tempat dihati dan perangai penganut islam juga. Lebih-lebih lagi mereka yang hidup bermastauntin di Kota-Kota spt Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.
Saya yakin artis melayu (islam) Malaysia tidak menganggap perlakuan bogel sesuatu yang luar biasa.

3. Manifestio perjuangan Hindraf sangat jelas dan begitu sekali ketaranya sangat bermusuhan dengan melayu islam di Malaysia. Yang saya sangat jelik bilamana mereka meletakkan perjuangan untuk melahirkan anak-anak luar nikah dengan perempuan melayu atau lelaki melayu.

4. Dengan dokongan dan sokongan pelobi Yahudi Amerika dan badan-badan Kristian sedunia, matlamat ini tidak mustahil akan tercapai. Lebih-lebih lagi anak-anak muda melayu masa kini berada jauh dari menghayati nilai islam sebagai senjata mempertahankan diri dari godaan syaitan yang bertopeng manusia itu.

5. Usaha untuk memasukkan nama Allah dalam kitab bible tulisan melayu adalah bertujuan secara halus untuk memesongkan aqidah dan syariat penganut islam di Malaysia.


OLEH ITU BERHATI-HATILAH. MEREKA BUKAN MENAKLUKI KITA MELALUI PERMAINAN POLITIK KERANA MENGUASAI POLITIK TANAH AIR SANGAT SUASAH BAGI MEREKA. OLEH ITU MEREKA MENGGUNAKAN DAKYAH YANG SANGAT LICIK DAN LICIN INI UNTUK MENGHANCURKAN BANGSA MELAYU ISLAM. Dengan bantuan pemimpin melayu yang kecewa politik itu, usaha mereka nampak dengan jelas telah menunjukkan kejayaan sejak kebelakangan ini. PAS semakin bengung, UMNO semakin penasaran dan PKR tidak menentu dalam pentadbirannya. Sedang rakyat tidak menyedari mereka masuk dalam karung guni nodaan dan keseronokan dunia.