SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Khamis, 21 Januari 2010

Masalah penyalahgunaan Kuasa dan Kroni dalam Kerajaan Negeri Kelantan.

Sedikit je lagi kerajaan Persekutuan nak tumbang pada pru ke12 yang lalu. Ini sebahagiannya berpunca dari masalah penyalahgunaan kuasa dan rasuah yang dianggap dilakukan oleh pihak pemerintah. Masalah yang sama kini sangat berleluasa sifatnya dalam kerajaan negeri Kelantan. Apakah rakyat akan memaafkan jika kerajaan PAS yang melakukannya. Atau hukuman yang sama akan dijalankan???
Terutama kepada student pusat pengajian tinggi yang berasal dari negeri tersebut, yang selama ini majoritinya balik negeri dan meminta ibu dan ayah mengundi calun PAS kerana masalah tadi. Kini harus pula kembali kenegri untuk menjelaskan kepada ibu dan ayah serta rakan sekampung bahawa PAS juga harus tidak diundi kerana masalah yang sama.

Betapa ketaranya anak menantu Datuk Nik Aziz itu bermain sendiwara menggunakan kuasa yang ada untuk kepentingan peribadi dan susu sakatnya. Betapa serba salahnya Nik Aziz Nik Mat sendiri bilamana urusan naik umrah beliau ditaja oleh syarikat tertentu. Sudah tentu tajjaan ini mempunyai niat tersembunyi yang sangat buruk dan bertujuan sesuatu untuk kepentingan syarikat tersebut. Bagaimanapula dengan penalty sebanjyak berjuta-juta kerana kesilapan dalam urusan masa lalu sehingga disaman oleh syarikat Balak dan kini terpaksa membayar denda yang tersangat banyak? Bagaimanapula dengan penggunaan wang derma hasil ceramah yang digunakan oleh wakil-wakil rakyat PAS untuk kepentingan peribadi bagi membeli kereta-kereta mewah seperti merz? Semua ini memanggil kita untuk memikirkan semula sokongan yang telah kita berikan kepada PAS. Semua ini menjelaskan kepada kita bahawa PAS juga adalah sebuah parti yang bukan 100% mengikuti nilai-nilai yang dibawah oleh Nabi Muhamad SAW.

Fikir-fikirkan lah wahi anak-anak muda sekalian....

Rabu, 20 Januari 2010

Perletakkan Jawatan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) selaku KETUA PEMBANGKANG!!!!

Hari ini, 21hb Januari 2010, Ketua Pembangkang di Parlimen, DSAI menyuarakan hasratnya untuk melepaskan jawatan selaku Ketua Pembangkang dan mencadangkan Datuk Abdul Hadi Awang, Presiden PAS mengambil alih. Berita ini merupakan berita "tangan Kedua " ( Second-hand) dan saya memetiknya daripada Berita Malaysia Kini. Jika benarlah berita ini, maka saya akan berkata...WOWWWWW, apa sudah jadi dengan DSAI ini?????

Ada sesiapakah yang dapat memberikan jawapan tepat, kenapa beliau ingin mengundur diri sebelum semua cita-cita tercapai? Selapas sekian lama beliau berpatah arang dengan agama dan bangsanya sendiri.

Ataupun...adakah sesiapa diantara anda yang dapat menduga kenapa DSAI berbuat demikian?
Malaysia kini mencatatkan antara alasan DSAI berbuat demikian adalah untuk meredakan cemuhan rakyat melayu yang selama ini semakin marah diatas tindakan beliau mempersetujui ucapan kata-kata kalimah Allah oleh Madzab Kristian Katholik. Dan isu perbuatan liwat yang sangat heboh diperkatakan dewasa ini, keatas beliau.

Bagi bagi kemanapun beliau bersembunyi atau apapun usaha yang akan beliau lakukan, sudah tidak akan menjadi lagi. Telah tercatat dimana-mana penulisanpun bahawa beliau adalah penyokong kuat kepada penggunaan kata Allah oleh agama selain islam. Dan beliau telah dipertuturkan dimerata temapt dalam negara dan luar negara sebagai seorang pemimpin islam yang kuat meliwat!!!!!!! Kemana DSAI hendak malarikan diri???melainkan kesebuah negara kristian yang membebaskan pwerlakuan liwat itu. Dalam negara Malaysia, tidak ada langsung jalan yang dibuka kepada DSAI lebih-lebih lagi ruang untuk beliau menjadi Perdana Menteri.
Kirim salam dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Jangan mengharap kucing akan bertanduk dua dan jangan bermimpi bulan akan jatuh keriba.

Sama-samalah kita berserah kepada NYA, agar memberikan kepada kita seorang pemimpin utama negara yang benar-benar mencintai bangsa dan agama serta negaranya.
Amin....