SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Rabu, 3 Mac 2010

DSAI seperti Telor di Ujung Tanduk!!!Dan tentu sekali diambang kemusnahan.

Sejarah akan mengenang beliau sebagai pemimpin yang kuat nafsu serakah meliwat kaum sejenisnya. Sejarah akan mengenang bahawa seluruh dunia sayang kepadanya kerana sikap meliwat tersebut ngam dengan budaya masyarakat antara bangsa. Dan tidak ngam dengan tata susila rakyat Malaysia yang berbagai kaum ini. Saya tidak yakin orang melayu bersetuju dengan perangai meliwat DSAI atau sesiapa sajapun. Saya juga tidak yakin dengan bangsa Cina maupun India maupun Kadazan maupun Iban atau orang alsi sakai dan semang juga tidak bersetuju dengan amalan meliwat seperti mana yang dilakukan oleh DSAI itu.
Bertahun-tahun sistem kehakiman kita sebuk dengan membicarakan hal butuh DSAI sahaja. Pada hal beliau adalah seorang pemimpin pujaan ramai anak-anak muda tanah air. Logik akalkah?????Kita heboh dan membising sepanjang tahun berbincang tentang DSAI menggunakan butuhnya untuk meliwat si Saiful, bekas Pembantu Khas beliau sendiri.?????
Seorang Anwar Ibrahim telah dituduh meliwat!!!!Cuba renungkan baik-baik dan tenang-tenang....
Meliwat!!Bukan suatu perbuatan yang seumpama bersedekah atau menderma atau berpidato atau bersyarah atau sembahyang atau mengaji Quran!!!Ia adalah perbuatan terkutuk dan dikutuk sangat-sangat oleh Allah SWT. Nabi Lut dan seluruh kaumnya ditenggelamkan dalam banjir besar akibat perbuatan meliwat tersebut. Untuk memuaskan nafsu bathin kita, Allah SWT telah menyediakan lubang kemaluan pada seseorang wanita akhil baligh itu. Kenapa dibantai pula lubang jubur????Jika ini benar, maka Anwar Ibrahim bukanlah manusia yang sama jenis dengan kita. Oleh kerana itu beliau layaknya dihukum sula saje.!!!!!
Saya tidak marah tetapi saya berkata benar. Kalau beliau hanya seorang rakyat biasa mungkin hukumannya hanya jentik saje kemaluan beliau dengan gelang getah. Tetapi ini beliau adalah seorang pemimpin dan merupakan Penasihat sebuah parti yang gah perkasa kononnya. Maka hukuman mestilah sesuai dengan kedudukan nya dalam masyarakat agar menjadi iktibar dan pengajaran kepada mereka yang suka meliwat belakang hari. Ini juga peringatan kepada kaum Singh yang sino0nim dengan perbuatan terebut, kata Zaharin. Aminnnnn...

NIK AZIZ KENTAL BERSEPADU DENGAN PKR DAN DAP MUJUR LALU MELINTANG PATAH.

Begitulah nampak gayanya Nik Aziz Nik Mat. Yang utama bagi beliau ialah merapatkan barisan kepembangkangannya kepada UMNO dan BN. Justeru itu bersepadu dengan DSAI dan LIM KIT Siang punya parti adalah merupakan satu strategi beliau yang paling utama. Tidak sekali-kali akan dicabuli olehnya. Meskipun sekali sekala tindakan kedua parti tersebut sangat bertentangan dengan syiar dan syariat islam yang beliau perjuangkan melalui partinya PAS. Namun kerana takut kekurangan sokongan PKR dan DAP ( Cina dan India ) beliau tetap gah bersama seia dan sekata dengan DSAI dan Karpal Singh maupun Lim Kit Siang. Bukankah ini namanya pencabulan terhadap perjuangan suci islam dan bangsa yang kerap dibanggakan oleh penulis blog pro-PAS dan PKR????????
Nik Aziz kamu telah bertindak bertentangan dengan hasrat nurani dan inti pati perjuangan kamu ( anda ). Beliau sebenarnya telah jauh terpesong dalam usaha untuk mempertahankan kuasa dan harta. Jelas sekali beliau seperti mereka yang sembahyang lima waktu sehari dan puasa sebulan penuh tetapi masih juga suka berzina dan melakukan perbuatan mungkar. Apa ertinya ilmu agama yang ada didada? jika perbuatan dan tindakan seumpama syaitan????
Saya kasihan bila melihat anak murid murshid tersebut. Asyik saban hari memuja Nik Aziz, sedang Nik Aziz telah banyak memesongkan dirinya demi kuasa tanpa menghiraukan orang dibelakangnya menyokong beliau bagai nak rak.
Usia beliau kubur kata mari...masa ini bukan tinkah laku seperti sekarang yang harus beliau permainkan, tetapi semakin mendekati illahi dan semakin mengeluarkan kata-kata suci dan Allah akan menyukai nukilan kata dan hati beliau itu. Amin.

Selasa, 2 Mac 2010

SUASANA YANG BERBEZA.....

Dalam parti Komponen Barisan Nasional, UMNO adalah sebuah parti yang kukuh dan bertambah mantap setelah menghadapai berbagai pancaroba selepas pru ke12 yang lepas.
Yang banyak bermasalah pada ketika ini ialah parti MCA yang mewakili kaum komuniti Cina/Tionghua. Namun UMNO dan rakan parti bumiputera yang lain tetap sabar dan tabh memberik ruang dan peluang untuk MCA memperbaiki diri dengan ikhlas hati sebagai rakan baik sedari Merdeka dulu lagi. Inilah keistimewaan yang terdapat dalam Barisan Nasional. Suatu ketika dulu bila UMNO haram, MCA dengan ikhlas hatinya memberikan kerjasama dan bantuan yang tidak berbelah bagi kepada parti UMNO. Hubungan setiakawan berdasar kejujuran dan keikhlasan ini telah memanjangkan umur Barisan Nasional sehingga waktu ini. Menjadikan ianya hanya sebuah parti yang panjang usianya diatas muka bumi ini seantero dunia. Parti tertua di India, Jepun dan dimana-mana jatuh tersungkur, tetapi Barisan Nasional masih gagah berdiri diatas kepercayaan rakyat Malaysia yang tidak mahu ketidakamanan dan kemuduran lagi kepada negara sepertimana sebelum merdeka dulu dibawah penjajah.

Namun berbeda denbgan Pakatan Rakyat. Kini yang gagah mantap dalam Pakatan Rakyat ialah DAP bukannya PAS maupun PKR. PKR terumbang ambil bilamana ramai pemimpinnya keluar dari parti tersebut menjadi ADUN atau MP Bebas dan ada juga yang masuk UMNO kembali. PAS pula memperjuangkan sesautu yang tidak nampak dan bukan hak. Umpamanya Royalti Minyak untuk Kelantan. PAS sebenarnya berjuang untuk memperolehi sesuatu yang kabur dan bukan hak. Pergeseran antara PAS dan PKR jelas namun DAP senyap dan ketawa dibelakang mereka. Suatu ketidakjujuran kdan ketidakikhlasan diantara ketiga parti dalam Pakatan Rakyat tersebut.

Kepada kita rakyat biasa seharusnya pandai mengukur dan menyukat kemana harus kita letakkan undi kita ketika pru ke13 kelak. Kepada sebuah pati auta atau parti mantap yang selama ini, kita graduate akibat drpnya.

Ahad, 28 Februari 2010

PROGRAM JUARA RAKYAT anjuran UMNO BAHAGIAN LABUAN!!!!

YBM Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin, Menteri Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar, Malaysia Merangkap Timb. Pengerui Badan Perhubungan UM
Aktiviti Kayak oleh Mahasiswa UMSKAL sebagai salah satu pengisian bulan pendidikan Juara Rakyat Wilayah Persekutuan Labuan.


Satu lagi gambar mengenai penyerahan Beg Sekiolah kepada kanak-kanak miskin tadika KEMAS semasa program.Saudara Kamil Dollah bersalaman dengan bapak Menteri sambuil bapak Menteri bertanyakan jumlah mereka yang telah mendaftar undi. Sdr Kamil menjawab bahawa daftar yang telah dibuat berjumlah 38 orang.
Salah satu pengisian ialah pertandingan mewarna oleh Kanak-Kanak Tadika KEMAS, Kanak-Kanak Sekolah Rendah seluruh Wilayah Persekutuan Labuan. Juga pertandingan Masakan kaum IBU.
Jumlah hadirin masa JUARA RAKYAT pertama di Wilayah Persekuituan Labuan Melebihi angka 2,500 orang.


UMNO Bahagian Labuan menyampaikan cenderhati kenangan kepada Menteri sebagai ucapan terima kasih UMNO Bahagiaan Labuan diatas kesudianh YBM Menteri merasmi dan melancarkan Progr5am Juara Rakyat.


Program Juara Rakyat adalah satu program yang sangat baik bagi memberikan kesedaran kepada Rakyat jelata betapa selama ini kerajaan dibawah UMNO/BN lah yang menjadi Juara kepada semua pembangunan dan kebajikan kepada frakyat Malaysia seluruhnya. Banyak lagi gambar yang dapat dipaparkan tetapi apakan daya masalah internet dan masalah teknikal