SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Isnin, 3 Ogos 2009

SELEPAS 13HB MEI, MELAYU SEKALI LAGI TERCABAR HEBAT!!!

Anda mungkin berkata jika PR memerintahpun, Melayu akan tetap duduk dikerusi utama pemerintahan negara.
Di Perak, MB sebelum Dr Zambry juga seorang melayu.
Namanya Nizar.
Tapi sebenarnya beliau hanyalah seorang boneka.
MUNGKIN...PRU ke 13 BN akan menghadapi kekalahan,
dan PR akan menjadi kerajaan pemerintah dalam negara ini.
Secara logik, dah tentulah Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menjadi PM.
Dan dari Perlis hingga ke Sabah, jawatan utama samada dalam jawatan awam, GLC dan sebagainya akan berubah secara drastik.
Jawatan TPM bukan lagi dipegang oleh seorang melayu.
Mungkin cina, atau India atau Dusun atau Iban.
Jika tengok janji Datuk Seri Anwar Ibrahim, akan ada dua TPM.
Satu Iban dan satu Kadazan.
Bagaimana dari kaum Cina atau India?
Namun yang pasti, melayu akan kehilangan kerusi tersebut.
Tidak hairan jikalau kerusi Pengerusi Petronas juga bukan lagi seorang melayu.
Kerusi Menteri Kewangan tentu sekali menjadi idaman pimpinan Cina dari DAP.
Pendekata mana-mana jawatan strategi yang kini disandang oleh seorang berbangsa melayu,
akan berpindah tangan kepada kaum lain.
SECARA DRASTIK!!!!
Semua senario ini memberikan gambaran tentang keruntuhan gagasan perjuangan melayu.
Yang puncanya tentulah angkara persengkitaan sesama melayu sendiri.
Sudah tentu kaum Cina, India dan lain-lain kaum tidak bersalah dalam hal ini.
Yang bersalah....Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, Datuk Seri Najib Tun Razak, Tan Sri Muhyiddin, Gulungan cendiakawan melayu seperti Dr Abu, Pak Hadi Awang, Tok Guru Nik Aziz, Datuk Idris Jusoh, Tan Sri Khalid Ibrahim, Nizar dan lain-lain lagi.
Sehingga waktu ini penyatuan bangsa melayu didalam sebuah perjuangan yang sama masih gagal secara total.
Melayu asyik bercakaran sesama sendiri, dan dah tentu Allah SWT amat murka dengan sikap seperti ini. Tidak hairan jika kekalahan nanti adalah satu amaran dari Allah SWT.
Ada diantara mereka hanya memiliki rasa puas dihati sahaja.
Ertinya "menang sorak, kampung tergadai"...
Selepas seminggu kemenangan PR, semua akan menyesal didalam hati.
Nak diluahkan, rasa malu yang amat sangat.
Sedang kaum lain berpesta sakan dengan kemenangan menundukkan BN.
Katakan dalam kemenangan tersebut, PAS memperolehi kerusi parlimen, hanya sebanyak 37 kerusi sahaja.
mampukah PAS memperjuangkan agenda melayu dan islam?

Ahad, 2 Ogos 2009

SEKALI LAGI PAKARAN RAKYAT MENGGUNAKAN KAEDAH RADIKAL UNTUK MENCAPAI MATLAMAT POLITIK MEREKA!!!!

Tuan-Tuan dan Puan-Puan (tak kisahlah anda bergelar Tun, Tan Sri, Datuk Seri atau seorang rakyat merhain biasa di Universiti atau Pondok-Pondok pengajian agama ).
Sekali lagi nampaknya pihak pembangkang menggunakan kaedah yang radikal untuk mencapai matlamat politik mereka.
Mengadakan demokstrasi jalanan sehingga menganggu aktiviti hairan orang awam bukanlah budaya negara ini, melainkan hanyalah budaya Datuk Seri Anwar Ibrahim seorang. DSAI baaaaaaanyak meninggalkan kesan sampingan yang sangat buruk, hasil usahanya menyeru rakyat jelata ikut serta dalam domenstrasi tajaanya.
Saya kira kita mesti menghalang pendekatan politik yang seperti ini, bukannya sebaliknya memberikan kebenaran, jika sekiranyapun ia dilakukan dalam stadium yang tertutup.
Pada masa depan, dikhuatiri demonstrasi seperti baru-baru ini akan mendatangkan kesan buruk kepada pembangunan agama, bangsa dan negara secara keseluruhan.
Pada hemat saya, masih banyak saluran yang beretika mulia yang ada dalam negara, dan boleh digunakan oleh sesiapapun warga negara yang merasa tidak puas hati dakan pentadbiran dan pengurusan negara.
Memorandum umpamanya. Atau boleh juga melalui Parlimen dengan mengadakan ucapan bantahan secara aman. Dengan meluahkan maksud beserta dengan bukti dan fakta serta penghuraian yang munasabah.
Pada 1974 dulu, ketika beliau masih bergelar mahasiswa, Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah mengejutkan negara dengan demokstrasi Baling. Sejarah akhirnya telah berkata bahawa semua tindakan demonstrasi Baling itu hanyalah mainan Datuk Seri Anwar Ibrahim sahaja.
Usaha peribadinya dengan bantuan rakan-rakannya yang ingin popular dan diterima rakyat.
Konon berbakti dan berjuang untuk rakyat tertindas. Padahal semua itu adalah rekaan semata dan sejarah menunjukkan tidak adapun Orang Baling yang mati kebuluran seperti yang Datuk Seri Anwar Ibrahim dakwa.
Beberapa hari lepas, sekali lagi Datuk Seri Anwar Ibrahim menunjukkan taring berbisa bilamana mengatur dengan licin satu demonstrasi jalanan berusaha untuk memansuhkan I.S.A...
SEDANGKAN DATUK SERI NAJIB TUN ABD RAZAK TELAH BERJANJI AKAN
MEMINDA BEBERAPA PASAL DALAM I.S.A YANG DIFIKIR LAYAK UNTUK DIPINDA.
TUN MAHATHIR JUGA MENYATAKAN KEPERLUAN UNTUK MEMINDA BEBERAPA DASAR YANG TIDAK SESUAI LAGI DENGAN MASA SEKARANG.
Belum cukupkah janji Datuk Seri Najib itu?
Apakah yang menyebabkan janji Datuk Seri Najib itu tak cukup?
Apakah pendekatan mesra seperti menghantar memorandum sudah tidak lagi sesuai?
Apakah mengutarakan I.S.A ini di parlimen tidak lagi relevan?
Sehingga kita terpaksa beratur dan membuat huru hara dijalanan?
Apakah pendekatan serupa ini sesuai dengan adat bangsa kita?
Kenapa kita kemaruk sangat sehingga bertempik sorak tidak keruan diatas jalanan dan awam?
Mana tata susila bangsa?
Aku sebenarnya malu melihat kaum bangsa ku seolah bertelanjang bulat,
seperti besok hari nak kiamat lagaknya.
Ditambah pilu bila melihat kaum muslimah melayu iku serta
dalam rusuhan tersebut.
Sedang kaum Cina dan India membisu tidak menyertainya.
Mereka hanya ketawa terbahak-bahak melihat kebodohan bangsa ku
diperkotak-katikkan tanpa segan silu.
Ingatlah sdr...negara inilah sahaja milik kita dan didunia ini lagi tarak.
Mereka hanya menunggu saat dan ketika,
Bila kita lali dan alpa...
Masa itulah semuanya tidak lagi berguna
kepada bangsa yang bergelar melayu.
Oleh itu berhati-hatilah dalam
tindak dan kata!!!!!!!

ANJING, KALAU TAK DIMAKANNYA, NAMUN TETAP AKAN DICIUMNYA JUGA.

Ramai orang melayu menyebut-yebut ayat yang lebih kurang bunyinya macam tajuk diatas. Ayat yang berbunyi....."anjing, jikalau tak dimakannya, namun tetap akan diciumnya juga najis kita"...., sekarang ni telah menjadi peribahasa melayu dan telah menjadi ungkapan kata bagi memberikan gambaran tentang satu kebiasaan atau tabiat manusia yang sangat sukar untuk diubah jika telah menjadi satu kebiasaan. Umpama kebiasaan anjing ialah memakan tahi manusia. Oleh kerana perbuatan tersebut sudah menjadi lumrah atau kebiasaan pada anjing, maka jika terjumpa tahi pun, jika tak dimakannya, namun tahi tersebut tetap akan dihidunya atau diciumnya.
Kawan saya mengatakan beginilah kemaruknya Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada buntut lelaki. Perangai atau keinginan membuak-buak beliau kepada buntut seorang lelaki atau mungkin juga wanita telah sampai ke peringkat ketagihan, sehingga dalam akan keadaan sekalipun, beliau akan stress jika tidak dapat membenamkan kemaluannya kedalam buntut seorang lelaki atau wanita manusia. Setakat ini belum didengar samada melalui radio, TV maupun persurat khabaran, DSAI ketagih dengan buntut binatang seperti kerbau, lembu ataupun kera. Pda peringkat awal dulu saya juga kurang percaya dengan tuduhan meliwat yang dihadapi oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. Tetapi bila mendengar ianya adalah suatu perbuatan normal kepada sesetengah orang kita dewasa ini, dan perbuatan tersebut juga kerap berlaku dikalangan pelajar Menengah dan Universiti di malaysia ini, keraguan saya tentang tuduhan yang dikenakan keatas DSAI iatu menjadi hilang perlahan demi perlahan. Kini saya bertambah yakin bahawasanya DSAi telah benar-benar melakukan perbuatan tersebut. Saya juga mendengar bahawasanya cerita mengani ketagihan meliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim ini sampai kepengetahuan isterinya Datin Azizah dan kerap timbul pertengkaran mengenai hal ini antara suami isteri tersebut. Sehingga ada berita mengatakan DSAI kerap menempeling isterinya itu dan telah menjadikan Datin Azizah bermuram durja. Perkara ini sengaja didiamikan oleh Datin dan Datin tetap pasrah sebagai isteri DSAI memandangkan nama baik keluarga ini perlu dijaga sepenuhnya.
Satu lagi kebiasaan atau ketagihan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang gagal dibendungnya ialah suka bersemonstrasi jalanan seperti zaman beliau masih bergelar mahasiswa suatu ketika remajanya dulu. Apabila beliau merasakan kehabisan upaya lain, maka hanya demonstrasi merupakan cara terakhir Datuk Seri Anwar Ibrahim. Semasa beliau bergelar pemimpin Barisan nasional dulu, perkara demonstrasi ini jarang belaku, bahkan hampir tidak berlaku. Lim Kit Siang tidak gemar melakukan perkara ini, kerana yang akan mendapat kesan buruk juga ialah Para peniaga kaum Cina di Ibu Kota. Tindakan Ekstrim dan radikal seperti ini tidak akan dibuat oleh Datuk Nik Aziz kerana ianya tidak baik kepada perjuangan Islam di Malaysia ini. Tuduhan negatif terlalu senang dibuat oleh musuh, begitulah prinsip dan pandangan rata-rata kepimpinan PAS ketika itu. Namun apakala DSAI bersama mereka, perlakuan demonstrasi bermaharajalela kembali. Tidak syak lagi, sememangnya Datuk Seri Anwar Ibrahimlah yang memulakan angkara ekstrim dan radikal seumpama ini.
Anwar Ibrahim bukan sahaja ketagih meliwat buntut manusia yang bergelar lelaki, malah juga minat dan suka membuat tindakan radikal lain seperti berdemonstarsi jalanan. Tidak hairan jika beliau juga mengizinkan pemimpinnnya bawahannya menggunakan khidmat gengstar dan kongsi gelap dalam mengumpul dana bagi penerusan perjuangan Pakatan pembangkang dalam negara ini.