SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Rabu, 20 Januari 2010

Perletakkan Jawatan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) selaku KETUA PEMBANGKANG!!!!

Hari ini, 21hb Januari 2010, Ketua Pembangkang di Parlimen, DSAI menyuarakan hasratnya untuk melepaskan jawatan selaku Ketua Pembangkang dan mencadangkan Datuk Abdul Hadi Awang, Presiden PAS mengambil alih. Berita ini merupakan berita "tangan Kedua " ( Second-hand) dan saya memetiknya daripada Berita Malaysia Kini. Jika benarlah berita ini, maka saya akan berkata...WOWWWWW, apa sudah jadi dengan DSAI ini?????

Ada sesiapakah yang dapat memberikan jawapan tepat, kenapa beliau ingin mengundur diri sebelum semua cita-cita tercapai? Selapas sekian lama beliau berpatah arang dengan agama dan bangsanya sendiri.

Ataupun...adakah sesiapa diantara anda yang dapat menduga kenapa DSAI berbuat demikian?
Malaysia kini mencatatkan antara alasan DSAI berbuat demikian adalah untuk meredakan cemuhan rakyat melayu yang selama ini semakin marah diatas tindakan beliau mempersetujui ucapan kata-kata kalimah Allah oleh Madzab Kristian Katholik. Dan isu perbuatan liwat yang sangat heboh diperkatakan dewasa ini, keatas beliau.

Bagi bagi kemanapun beliau bersembunyi atau apapun usaha yang akan beliau lakukan, sudah tidak akan menjadi lagi. Telah tercatat dimana-mana penulisanpun bahawa beliau adalah penyokong kuat kepada penggunaan kata Allah oleh agama selain islam. Dan beliau telah dipertuturkan dimerata temapt dalam negara dan luar negara sebagai seorang pemimpin islam yang kuat meliwat!!!!!!! Kemana DSAI hendak malarikan diri???melainkan kesebuah negara kristian yang membebaskan pwerlakuan liwat itu. Dalam negara Malaysia, tidak ada langsung jalan yang dibuka kepada DSAI lebih-lebih lagi ruang untuk beliau menjadi Perdana Menteri.
Kirim salam dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Jangan mengharap kucing akan bertanduk dua dan jangan bermimpi bulan akan jatuh keriba.

Sama-samalah kita berserah kepada NYA, agar memberikan kepada kita seorang pemimpin utama negara yang benar-benar mencintai bangsa dan agama serta negaranya.
Amin....

Tiada ulasan: