SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Selasa, 18 Januari 2011

NIK AZIZ anjurkan DAILOG antara agama.

Dengarnya..antara agenda dlm dailog tersebut ialah berbincang tentang masalah sosial seperti Zina, Arak dan sebagainya. Saya suka memulakan bicara ini dengan bertanya APA GUNA DIADAKAN DAILOG pada perkara yang hukumnya adalah mubram. Umpamanya Arak itu sangatbpasti hukumnya adalah haram bagi umat islam meminum atau menjualnya atau bersubahat dalam menyebarkannya. Kenapa mesti dailog?

Saya lantas juga tidak berhasrat untuk menentang jika majlis tersebut tetap juga diadakan oleh PAS dan rakan dalam PRnya. Namun bagaimana jika dalam majlis tersebut nanti satu persetujuan dicapai untuk tetap meneruskan penjualan arak dan umat islam masih diberi, kebenaran sebagai pekerja dalam presmis menjual arak? Bagaimana?...PAS tentunya dalam majlis dailog itu, bukan hanya menimbulkan soal pekerja islam yang makan gaji dekat premis penjualan arak, malah kilang atau kedai itu sendiri yang sepatutnya tidak dibenarnya berselerak dalam negara. Apakah PAS mempunyai keyakinan akan berhasil dan keputusan akan meyebelahi mereka dalam majlis dailog tersebut.

Terus terang saya katakan saya meraguinya. PAS tidak memiliki keupayaan untuk mematahkan samangat kuat kepimpinan DAP yang nampaknya sangat kelaparan undi kaum cina dan bukan islam dalam negara ini. Sesekali mereka juga tidak semudah 2 x 5 untuk mengaku kalah.

Maka ini juga membawa erti PAS ketengahkan perkara yang selama ini mereka jangka sangat mudah diperjuangkan. huhuhu...Saya dah kata dah...PAS hanya meneruskan perjuangan UMNO yang sekian lama sudah.......... Bahkan sejak baru merdeka dulu. Kepimpinan PAS tidak tahu akan kemaslahatan poltitik negara dalam masyakarat majmuk ini. Janganlah diumpamakan Malaysia serupa spt Kelantan dari segi komposisi penduduknya. Di Kelantan 95% rakyatnya adalah penganut islam, manakala dalam negara ini kita lebih sedikit dari 50 % sahaja. Ertinya bukan islam juga mempunyai suara sebenar bom atom.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

DIA NAK DAILOG APE? PECAYA LAA NANTI AKAN ADE YG X PUAS HATI. BILE X PUAS HATI AKAN ADA PULAK YG MERENDAH2 ATAU CUBA MEYAMARATAKAN ISLAM DAN AGAMA LAIN. SEDANGKAN PADERI YG BERMATI2AN NAK PERTAHAN AGAMA KALIMAH ALLAH BLH DI GUNAKAN DALAM AGAMA NASRANI, WALLY SLIPOR PUN X MAMPU NAK HALANG..HARKK PTUIHHH!

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


PAK HARIS berkata...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.