SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Khamis, 21 Januari 2010

Masalah penyalahgunaan Kuasa dan Kroni dalam Kerajaan Negeri Kelantan.

Sedikit je lagi kerajaan Persekutuan nak tumbang pada pru ke12 yang lalu. Ini sebahagiannya berpunca dari masalah penyalahgunaan kuasa dan rasuah yang dianggap dilakukan oleh pihak pemerintah. Masalah yang sama kini sangat berleluasa sifatnya dalam kerajaan negeri Kelantan. Apakah rakyat akan memaafkan jika kerajaan PAS yang melakukannya. Atau hukuman yang sama akan dijalankan???
Terutama kepada student pusat pengajian tinggi yang berasal dari negeri tersebut, yang selama ini majoritinya balik negeri dan meminta ibu dan ayah mengundi calun PAS kerana masalah tadi. Kini harus pula kembali kenegri untuk menjelaskan kepada ibu dan ayah serta rakan sekampung bahawa PAS juga harus tidak diundi kerana masalah yang sama.

Betapa ketaranya anak menantu Datuk Nik Aziz itu bermain sendiwara menggunakan kuasa yang ada untuk kepentingan peribadi dan susu sakatnya. Betapa serba salahnya Nik Aziz Nik Mat sendiri bilamana urusan naik umrah beliau ditaja oleh syarikat tertentu. Sudah tentu tajjaan ini mempunyai niat tersembunyi yang sangat buruk dan bertujuan sesuatu untuk kepentingan syarikat tersebut. Bagaimanapula dengan penalty sebanjyak berjuta-juta kerana kesilapan dalam urusan masa lalu sehingga disaman oleh syarikat Balak dan kini terpaksa membayar denda yang tersangat banyak? Bagaimanapula dengan penggunaan wang derma hasil ceramah yang digunakan oleh wakil-wakil rakyat PAS untuk kepentingan peribadi bagi membeli kereta-kereta mewah seperti merz? Semua ini memanggil kita untuk memikirkan semula sokongan yang telah kita berikan kepada PAS. Semua ini menjelaskan kepada kita bahawa PAS juga adalah sebuah parti yang bukan 100% mengikuti nilai-nilai yang dibawah oleh Nabi Muhamad SAW.

Fikir-fikirkan lah wahi anak-anak muda sekalian....