SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Khamis, 3 Disember 2009

Masih kuatkah sokongan kepada Pakatan Rakyat jika mereka ini meninggal dunia?

Tiba-tiba dalam berita perdana diumumkan Karpal Singh, Tok Guru Nik Aziz, Pak Hadi Awang meninggal dunia kerana kemalangan dalam dalam perjalanan dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur.
Datuk Seri Anwar selang beberapa hari diputuskan bersalah oleh Mahkamah diatas tuduhan meliwat Saiful dan dihukum penjara 20 tahun. Maka malanglah bagi nasib Pakatan Pembangkang yang selama ini sangat berharap kepada pemimpin yang mempunyai sangat banyak masalah itu. Selain pengidap penyakit itu dan ini, berhadapan pula sebahagiannya dengan masalah kejatuhan moral akibat perbuatan terkutuk yang mereka lakukan. Maka berhimpunlah saki baki pemimpin Pakatan pembangkang untuk memilih pengganti yang telah meninggal dunia itu. Berebut sakanlah yang berpotensi untuk menduduki jawatan yang dikosongkan. Dapat saya bayangkan bagaimana Husam Musa tak senang duduk, Kamaruddin Jaafar dan Salahuddin Ayub kerap terasa nak kencing dan kadang tu terkencing dalam keluar.
Maka mencuba-cubalah sdr YB Hassan Ali untuk menjadi Mursidul Am PAS di Selangor.
Bermacam karenah akan kita lihat dan hayati. Tentang manusia yang sebenarnya hanya bertopengkan islam dalam perjuangan mereka. Apa lagi dalam DAP. Masyarakat India menuntut agar tempat Karpal Singh digantikan dengan pemimpin dari kaum mereka. Sedang Lim Kit Siang masih mempertahankan merit dalam pemilihan Pengerusi DAP tersebut. Dalam PKR juga sedemikian suasananya. Azmin dan yang lain-lain mula menunjukkan belang dan ketokohan masing-masing. Konon mereka yang lebih hebat dari yang lain.

Jika seluruh suasana ini berlaku hanya 6 bulan sebelum PRU ke 13, maka bye-byelah jawabnya kepada Pakatan pembangkang. Alamat Pulau Pinang, Selangor, Kedah dan Kelantan akan terlepas dari genggaman. Usah mengharap nak menguasai Parlimen. Mimpi disiang harilah nampaknya para penyokong pembangkang sekalian.

Sesungguhnya ini semua kuasa Allah SWT. Tidak ada sesiapa dikalangan manusia ini yang dapat menafikannya. Sekalipun kita berdoa dipanjangkan usia, namun jika Allah menghendakinya, maka jadilah seperti apa yang dikehendakinya itu. Maka meninggallah semua yang menjadi pengharapan Pakatan pembangkang tersebut itu. Yang dapat saya beri jaminan hanya rasa simpati yang sungguh ikhlas dari hati ini. Kita dilarang sama sekali untuk berpest sebagai menyambut kematian mereka-mereka itu.

Kenapakah Anwar Ibrahim tidak meninggal dunia lebih awal dari Nik Aziz?
Jawapannya kerana Allah SWT masih memberi ruang dan peluang kepada beliau untuk bertaubat. Untuk meminta ampun kepada kawan dan lawan, lelaki dan wanita yang pernah terutamanya diliwatnya. Kepada yang meninggal, dunia selanjutnya menunggu anda. Apakah Nik Aziz dan Pak Hadi jamin tidak akan dihempas dan dipukul oleh Malaikat yang diberi amanah oleh Allah SWT? Tidak mungkin.......Sejak kebelakangan ini Nik Aziz sudah mula kurang menjaga mulutnya dari mengeluarkan kata-kata kesat yang berbau dosa. Jangan lagi cerita soal Karpal Singh.

Tuan-Tuan dan Puan-Puan,
Ini hanyalah sebahagian dari perkara-perkara yang mungkin berlaku. Kita hanya merancang, tetapi keputusannya tetap dalam genggaman Allah SWT tua. Oleh itu bermulalah dari sekarang.
Mana-mana yang telah tua bangka itu berlajarlah untuk meletakkan jawatan dan cuba-cubalah mencari pengganti yang berkelibar. Siapa agaknya yang paling sesuai mengganti Sdr DSAI dalam PKR? Mengganti Pak Hadi Awang dalam PAS? Tok Guru Nik Aziz dan Karpal Singh dalam DAP? Saya membayangkan satu kekosongan dan kekurangan pemimpin sewibawa yang meninggal dunia itu. Maka sekali lagi Pakatan pembangkang kehabisan cara untuk melangkah.
Langkah mereka kali ini nampak sangat sumbang. Kepada PAS, saya cadangkan import orang arab yang bijaksana selaku Mursidul Am Kelantan dan Presiden PAS. Bukankah Islam yang diutamakan. Arang islam Arab ramai yang hebat-hebat. Jika PKR, elopk diambil dari Eropah saja pemimpin utamanya sebab mereka dari sana telah lama mengamalkan sodomy tanpa sekatan kerajaan.

1 ulasan:

is berkata...

Kalau puak puak ni MAMPOS, maka geng geng depa akan kata konspirasi puak BN/UMNO. maka berduyun duyunlah geng geng mereka melakukan semula reformasi jalanan menuntut, KPN,Menteri hisyamudin,ketua sprm, PM letak jawatan.

Kalau puak BN/UMNO mati, mereka akan kata ruginya depa ni tak sempat masuk pas, kalau masuk pas sebelum mati, konform masuk syurga.

Dan untuk pengetahuan tuan, puak puak yang mati kemalangan ni tak payah dimandi dan dikapankan kerana mereka ni mampos syahid trmasuklah karpal sing tu. mereka bukan setakat dikambus dalam satu liang lahad tapi di bungkus satu bungkusan sahaja. Untung karpal sing mampos masuk syurga juga.