SALAM 1MALAYSIA & SALAM SEJAHTERA

Tuan/Puan juga dijemput untuk melayari Face Book saya dialamat facebook.Iraman. Selain daripada kita dapat merapatkan lagi hubungan silatulrahim sesama insan, ia tentu sekali akan dapat mencambahkan lagi fikiran bernas dan bermanafaat kepada agama, nusa dan bangsa.

Selasa, 25 November 2008

MEMERANGI RASUAH tindakan PERTAMA Datuk Seri Najib.

Setelah bercita-cita untuk merampas semula atau bertekad untuk merampas semula kerusi parlimen 2/3 menjelang PIRU ke 13, tindakan pertama Datuk Seri Najib ialah MEMBENTERAS RASUAH DALAM UMNO. Bagaimana caranya?
1. Tangkap sekurang-kurangnya 5 hingg 10 orang Calon yang akan bertanding dalam Pemilihan Pemimpin UMNO bulan Mac 2009 ini. Tanyakan dengan TDM siapa agaknya yang dituduh TDM masa kini yang mengamalkan rasuah dalam Pemilihan Pemimpin UMNO. Atau Datuk Seri boleh cari sendiri.
2. MESTI ADA KEBERANIAN demi masa depan UMNO tercinta ini. Jangan ada sebesar atompun rasa takut pada Datuk Seri. Saya yakin ini mesti mengundang musuh. Namun demi UMNO masih ramai yang menjadi kawan setia Datuk Seri. Tangkap mereka. Mereka sebenarnya adalah petualang bangsa dan agama, bukan pemimpin sejati UMNO. Insyallah UMNO akan bertahan lama, sekalipun mungkin kita akan kehilangan mereka yang terpenting dalam UMNO. Namun kehilangan mereka bukan lah merupakan kehilangan pejuang malah petualang bangsa.

3 ulasan:

M.Perry berkata...

Chilliriver,

Saya setuju Dato' Seri Najib Tun Razak meneruskan tradisi Pak Lah dalam menghapuskan amalan rasuah bukan sahaja dalam UMNO bahkan juga dalam pentadbiran kerajaan sebelum mengharapkan kemenangan dalam PRU13.

Emas Perak berkata...

untuk perhatian abg bunga raya shj
mengenai bpn - blogger pembela negara

LAPORAN PERSIDANGAN MAYA BLOGGER PEMBELA NEGARA KALI KE III ( 3/2008 )
bertarikh 24 NOVEMBER 2008 HARI SELASA.

Sidang Parlimen Blogger Pembela Negara ( BPN )semalam telah dihadiri seramai 17 peserta termasuk pemerhati. Jumlah ini menyamai rekod sebelumnya dan ada yang hadir merupakan buat kali pertama.

Sidang yang sepatutnya membahaskan tajuk Hudud antara arah PAS dan sikap UMNO ditangguhkan oleh majoriti memandangkan ahli merasa ia satu tajuk yang berat dan memerlukan masa yang banyak untuk mengkajinya.

Semakan terkini bagi blog ahli baru yang mendaftar boleh dilihat di senarai blog induk BPN atau di blog Speaker Dewan Parlimen Blogger iaitu Panglima Perang Cyber…

Berikut antara agenda yang telah dibincangkan :

1. Logo diterima sebulat suara dan turut dihadiri perekanya iaitu Desperado Blogger Pilihan Anda,,,Namun keputusan berubah kemudiannya apabila Dr Novandri Blogger Minda Intelek mencadangkan untuk mengubah kedudukan keris dan juga saiz. Ahli lain turut sependapat dan mencadangkan untuk warna yang lebih terang lagi.

Serta dimasukkan kalimah Allah dan Rasulullah dalam logo seperti komen SangTawal dalam blog Penembak Tepat . Cadangan ini harapnya dibaca oleh Desperado dengan hati terbuka dan sedia berkhidmat demi negara.

2. Desperado juga dilantik mengetuai Biro Multimedia bagi menjadi pakar rujuk kepada permasalahan IT para ahli BPN..Memandangkan kemahirannya di dalam bidang tersebut.

3. Selendang Delima seorang peserta bertaraf Senator ( kerana tidak ada blog ) turut dilantik sebagai Biro Promosi pasukan BPN ini..

4. Sumandak Bayu dipilih sebagai Exco Negeri Sabah. Yang lain belum ada cadangan dan perlantikan lagi setakat ini.

5. Semua besetuju agar ahli ahli memberi laporan melalui Yahoo Messenger kepada Penembak Tepat selaku Speaket Dewan jika mereka menemui blog yang membuat fitnah atau menghasut untuk tindakan lanjut.

Seterusnya beliau akan membuat pengumuman kepada pasukan untuk buat tindakan sewajarnya samada digerakkan pasukan untuk menjawab kembali di blog ahli dengan membuat artikel atau memberi komen penjelasan beramai ramai di blog tersebut…

6. Ipoh Malay cadangkan dibuat hari tertentu untuk bahas sesuatu tajuk dan juga dibuat nombor untuk setiap resolusi seperti 3/08 untuk rujukan.. Dicadangkan hari Isnin Rabu dan Jumaat untuk perbahasan. Hari lain untuk perbincangan tentang organisasi BPN..

7. Abang Tuah telah dilantik sebagai Biro Etika dan Tatacara bagi mengawal etika blogger BPN agar sentiasa mengikut lunas undang undang negara Malaysia..

8. Dr Novandri dilantik menjadi Penasihat Blogger Pembela Negara dan Panglima sedang menunggu persetujuan beliau…Jika tidak calon lain akan dipilih..

9. Biro Akhbar dicadangkan kepada sidang dengan melantik Ipoh Malay yang sering menulis kepada utusan Malaysia sebelum ini dan sering juga disiarkan artikelnya di sana.Blog himpunan artikel beliau ialah http://tempelak.blogspot.com/

10. Speaker ( Penembak Tepat ) juga dipersetujui untuk membina Yahoo Group bagi memudahkan edaran email sesama anggota BPN bagi melicinkan lagi gerak kerja semua dalam memerangi musuh negara.

Itulah antara hasil permesyuarahan ahli Parlimen Bloggers dan semoga ia akan menjadi asas kepada pergerakan ini untuk terus cemerlang gemilang dan terbilang dengan SATU SUARA SATU ARAH DAN SATU AKIDAH dalam memberi manfaat kepada Agama Bangsa dan Negara.

Diharap semua ahli menyalin kembali laporan ini untuk disiarkan di blog peribadi masing masing...

Sekian.

Laporan disediakan oleh
Panglima Perang Cyber
Http://penembak-tepat.blogspot.com

Siap pada Jam 3.54 pagi Hari Rabu 25 Nov 2008

bungaraya berkata...

Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada Perak Bangkit. UMNO mesti diteruskan kesinambungannya sehingga ke anak cucu. Perak, melayunya jangan putus asa.